top of page

Udstødning

Udstødning og partikelfilter - vigtigt at vide noget om!

Vi kan skifte og reparere på udstødning og partikelfilter, men vi vil gerne hjælpe dig, så du kan undgå det længst muligt:

Hjælp til udstødningssystemet

En udstødning leder de giftige røggasser ud af bilen. Hvis den er i stykker, risikerer du at få giftige gasser ind i bilen. Hvis bilen larmer, når du kører i den, kan det også skyldes hul i udstødningen.

Vær opmærksom på din udstødning mht.:

  • Motorstøj: Hvis din motor larmer meget kraftigt, er der højest sandsynlig noget galt med din udstødning.

  • Raslen: Raslende fra motoren mens du kører kan skyldes, at din katalysator er i uorden. Den er et af de dyreste elementer i udstødningssystemet, men den skal skiftes med det samme, da det er en belastning for miljøet.

  • Hul i din udstødning: Hvis bilen begynder at larme meget, er der hul i udstødningen. Som nødløsning kan du lappe revner med lappesæt, men er der revner eller huller i din udstødning, skal du tjekke, hvorfor de er kommet.

Hjælp til partikelfilteret

Filteret skal skiftes efter et vist antal kørte kilometer. I bilens instruktionsbog kan du se, hvornår det skal skiftes. Der skal også fyldes væske på, dog ikke nødvendigvis på samme tid som filteret skiftes. Hvis du skal have væske på, viser din bil typisk et tegn i displayet. Husk: Hvis ikke du fylder væske på efter behov, begynder partikelfiltret at sode til og kan lave alvorlige skader på din bil.

bottom of page